Care va fi soluția miraculoasă pentru reconstruirea catedralei Notre-Dame

 

Jocurile video pot fi utile în multe domenii, iar acest titlu din seria Assassin's Creed s-ar putea dovedi vital în reconstrucția catedralei Notre-Dame.

Luni seară, 15 aprilie, a izbucnit un incediu care a distrus toată structura de lemn a catedralei și a afectat serios monumentul istoric. Din fericire, construcția a rezistat și va fi reconstruită, după cum a promis chiar președintele Franței, Emmanuel Macron.

Mai mulți miliardari și companii au declarat că sunt dispuse să doneze milioane de euro pentru a ajuta la reconstruirea lăcașului sfânt. Francois-Henri Pinault este primul miliardar care sare să doneze bani pentru restaurarea Catedralei de la Notre-Dame, după incendiul care a mistutit acoperișul și turla monumentului istoric.

Chiar și primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că își donează 10% din salariul pe trei luni pentru Catedrala Notre-Dame.

Banii sunt doar o parte din ecuație. Cine va reconstrui și cum va avea loc acest proces? Pentru a facilita reconstruirea vor fi folosite modele 3D. Andrew Tallon și Dany Sandron au recreat în detaliu Catedrala Notre-Dame din Paris ca spațiu 3D și acesta a fost subiectul unei cărți a celor doi, publicată în 2013.

Tallon a folosit scannere laser pentru modele 3D și imagini sferice panoramice pentru a asocia texturi verosimile acelor modele 3D. E ca și cum ai picta în spațiu într-o manieră similară cu cea folosită de creatorii de jocuri video moderne, potrivit MSN.

Cum va fi recreată Notre Dame după un joc video

Apropo de jocuri video, titlul Unity din seria Assassin's Creed ar putea fi cheia pentru reconstruirea fidelă a Notre-Dame.

Acțiunea acelui loc are loc în Paris, iar catedrala a fost un obiectiv istoric foarte important și de aceea s-a acordat multă atenție pentru a o recrea cât mai fidel în spațiul virtual. Realizarea modelului 3D din jocul video Unity a durat în jur de doi ani de zile, iar la crearea acestuia a participat și artistul grafic Caroline Miousse.

”Am făcut și alte lucruri în joc, dar 80% din timp l-am dedicat Notre-Dame”, a spus Caroline Miousse. Miousse a petrecut ani de zile în a recrea fiecare detaliu al clădirii. S-a uitat peste zeci și sute de fotografii pentru a se asigura că reproducerea este una fidelă și că fiecare piatră este la locul ei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?