Motivul pentru care 20% dintre utilizatori îşi acoperă camera web

 
Riscuri de securitate IT
Riscuri de securitate IT

Conform unui studiu realizat de Kaspersky Lab împreună cu B2B International, 21% dintre utilizatorii europeni își acoperă camerele web pentru a evita spionajul cibernetic prin intermediul computerelor.

Prudența acestora poate fi considerată întemeiatădeoarece camerele web pot deveni uneoriinstrumente eficiente pentru infractorii cibernetici.

Rezultatele studiului arată că aproximativ o pătrime dintre utilizatoriieuropeni (24%) nu știu că ar putea fi supravegheați prin intermediul unei camere web. Doar 44% dintre respondenți sunt la curent cu această amenințare și afirmă căacest riscîi deranjează. Hackerii nu vizează doar persoane publice, oricine putând deveni o țintă.

Există mai multe motive pentru care infractorii cibernetici aleg să spioneze prin intermediul camerelor web. În primul rând, aceștia le pot utiliza pentru sustragerea de informații confidențiale din companii sau pentru accesarea serviciilor financiare.

Uneori, utilizatorii neatenți ușurează munca infractorilor cibernetici: unul din zece respondenți afirmă că au datele de logare scrise peo hârtie lângă computer. O cameră web performantă poate înregistra cu ușurință aceste informații.

În al doilea rând, infractorii cibernetici pot face poze compromițătoare utilizatorilor. Acestea ar putea fi utilizate pentru șantaj sau pentru simplul amuzament al acestora, precum și pentru a pune victimele în situații delicate.

De exemplu, în mai 2014, Europol a descoperit o rețea de dezvoltatori, distribuitori și utilizatori de programe periculoase care au fost create și pentru a spiona prin intermediul camerei web. Investigațiile au început în urma arestării unui hacker olandez care infectase computerele a 2.000 de femei pentru a le face poze în ipostaze intime. Mai multe pe Capital.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dan
17 Oct 00:12
Si ledurile televizoarelor smart pot sa ascunda ca unul dintre ele au functie webcam...
Răspunde
0 0
Ce chestie, domle!
16 Oct 17:55
De asta-si acopera unii camerele web?? Nu se poate! Nu ma-nebuni! Si eu care credeam ca le acopera ca sa le protejeze de praf, nisip, cioburi de sticla, stropi de bere, de tuica, de sange, suturi, pumni, gloante... ma rog, lucruri care pot sari intr-o camera web atunci cand te afli in fata calculatorului.
Răspunde
2 0
alex
16 Oct 17:08
Motivul e NSA,nu hackerii.De cand cu scandalul de spionaj in masa,ma mir ca procentul celor care fac asta este in continuare atat de mic,de 20%.Ma asteptam la cel putin 40-50%.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?