USR: Dragnea a intrat în campanie pentru Cotroceni. "Riscă să izoleze România"

Barna, USR
Barna, USR

USR avertizează că Liviu Dragnea a atins sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, "apogeul discursului naţionalist periculos care riscă să izoleze România pe plan internaţional".Uniunea Salvaţi România susţine că Liviu Dragnea a atins sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, "apogeul discursului naţionalist periculos care riscă să izoleze România pe plan internaţional", iar liderul social-democraţilor nu trebuie să ajungă niciodată preşedinte, altfel România riscă să o ia pe urmele "democraţiilor iliberale".

"Liviu Dragnea a început, astăzi, la Congresul PSD, campania pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, adoptând imaginea singurului posibil salvator al României, deşi conduce partidul care a fost cel mai mult în ultimii 28 de ani la guvernarea ţării şi care a distrus economia românească. În discursul de pe scena Congresului, Liviu Dragnea a trasat direcţia autoritaristă pe care România trebuie să o urmeze şi a avertizat statele occidentale să nu confunde bunele relaţii cu servilismul. Liderul PSD a atins astăzi apogeul discursului naţionalist periculos, care riscă să izoleze România pe plan internaţional", arată USR.

Uniunea mai arată că, în ultimul an, cu PSD şi Liviu Dragnea la guvernare, România a devenit cunoscută ca o ţară "cu penali în funcţii publice care modifică legile în interesul corupţilor şi în dispreţ faţă de nevoile cetăţenilor".

În opinia USR, Liviu Dragnea nu trebuie să ajungă niciodată preşedintele României, altfel ţara noastră riscă să o ia pe urmele democraţiilor iliberale precum Ungaria, Polonia, Turcia.

"Astăzi, Liviu Dragnea a demonstrat că refuză cultura democraţiei şi de aceea încearcă prin violenţă să blocheze orice fel de protest, la fel cum făcea dictatorul Nicolae Ceauşescu. Asistăm, azi, la o desfăşurare a forţelor de ordine complet disproporţionată, care ne aduce aminte de anii '˜80 şi de congresele Partidului Comunist Român. Partidul care a câştigat alegerile cu un scor istoric a avut nevoie de poliţişti şi jandarmi ca să ţină cetăţenii la distanţă. În zona Sălii Palatului, au fost impuse restricţii de circulaţie, iar mai multe filtre nu au lăsat să treacă oamenii fără insigne PSD, ceea ce arată clar dorinţele liderului PSD de a reinstaura un stat poliţienesc în România. În discursul de pe scena Congresului, Liviu Dragnea a susţinut că PSD vrea ca cetăţenii acestei ţări să nu mai fie supravegheaţi ilegal sau arestaţi fără motive bine întemeiate, în timp ce protestatarii din faţa Sălii Palatului erau luaţi cu duba şi duşi la poliţie, deşi nu erau violenţi. Este dovada că PSD face reguli doar pentru corupţii din partid, nu pentru toţi cetăţenii, de aceea singura prioritate în primul an şi jumătate de guvernare a fost modificarea legilor justiţiei, la care a anunţat că nu va renunţa", mai declară USR.

Uniunea Salvaţi România anunţă că se va opune cu toate mijloacele "reinstaurării statului poliţienesc" în România şi îndepărtării ţării noastre de UE şi NATO.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?