Zidar român, căzut de pe acoperiş. Uluitor ce a făcut patronul italian! Cazul i-a şocat pe poliţişti

 

Un bărbat român a căzut de pe acoperişul unei case, pe şantier, în Capannori, provincia Lucca, în Toscana. Patronul italian, însă, a vrut ca incidentul să pară un eveniment rutier. Potrivit scenariului închipuit de acesta, bărbatul trebuia să pară lovit de şoferul unei maşini care ar fi accelerat în grabă, fugind de la locul accidentului. Bărbatul a fost abandonat pe stradă, cu fracturi de femur şi braţ.Bărbatul român a căzut de pe acoperișul șantierului unde lucra, de la o distanţă de 4 metri. În mod miraculos, acesta a rămas în viață, fracturându-și piciorul și brațul drept.

Astfel, în urma incidentului, în loc să cheme imediat ambulanța pentru muncitorul leșinat de durere, proprietarul casei unde acesta lucra, ajutat de ceilalți muncitori, îl încarcă într-o camionetă, îl transportă la câțiva kilometri depărtare și îl așază pe asfalt, la marginea unui șanț. De asemenea, pentru a reda cât mai convingător faptul că românul ar fi fost victima unui accident de mașină, și nu a unui accident de muncă, așază aproape de acesta o bicicletă și îi înlocuiește încălțămintea de lucru cu o pereche de șlapi. Numai că, în acel moment, după ce a aranjat toată scena, avertizează echipa medicală de la 118, susținând că muncitorul a fost lovit de un șofer care a fugit de la locul accidentului. Românul accidentat, sleit de puteri din cauza durerilor, este amenințat să declare că a fost lovit de o mașină. De asemenea, un alt muncitor român în vârstă de 40 de ani a fost pus să confirme povestea.

Pare un film de proastă calitate despre exploatarea muncitorilor din sudul Italiei, dar nu, faptele sunt petrecute în partea nordică a Peninsulei, în Toscana, unde acum, într-o sală de judecată, se află în fața judecătorilor doi inculpați, proprietarul casei, în vârstă de 70 de ani, unde lucra muncitorul român, și directorul de șantier, în vârstă de 50 de ani, acuzați de neacordare de ajutor, fals în declarații, încălcarea regulilor de siguranță la locul de muncă.

Conform rotalianul.com, faptele datează din 6 septembrie 2014. În acea zi, potrivit acuzației, zidarul român lucra pe vârful acoperișului casei când, în jurul orei 13.30, cedează scândura pe care se afla și se prăbușește 4 metri pe podul casei în construcție. A suferit o fractură a antebrațului drept și una a femurului drept.

Dar zidarul român nu avea centurile de siguranță obligatorii prin lege, iar proprietarul era panicat de repercusiunile inevitabile ale justiției și de riscul închiderii șantierului. Așa că, de aici a apărut ideea de a face ca totul să pară un accident de mașină cu complicitatea altor trei muncitori.

Ajuns la camera de urgență a spitalului, românul, epuizat, nu se poate preface și spune adevărul inspectorului de poliție care îl întreba despre cum s-a petrecut accidentul stradal. Zidarul mărturisește că a căzut de pe acoperișul casei în timpul lucrărilor de construcție pe care le efectua. Atunci au început investigațiile în urma cărora declarațiile bărbatului român care a riscat să își piardă viața au fost confirmate.

Procesul a fost deschis în instanță și s-ar putea conclude cu o hotărâre judecătorească în luna mai a acestui an.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?