Ulei de măsline, de porumb sau de palmier? Care este mai bun pentru gătit?

 

Persoanele care își petrec timpul în bucătărie sigur și-au pus măcar o dată în viață întrebarea "care este cel mai bun ulei pentru gătit, dintre cel de măsline, porum sau palmier?".

Ştiai că uleiul de măsline extravirgin nu este recomandat pentru gătit? Sau că uleiul de porumb este excelent pentru prăjit?

Violeta de la Violeta's Vintage Kitchen a spus care sunt cele mai sănătoase şi gustoase uleiuri. "La asezonat folosesc uleiuri extravirgine, presate la rece, aromate, iar la prăjit de cele mai multe ori folosesc ulei de porumb, pentru că este bun şi sănătos şi se arde foarte greu", spune Violeta, potrivit Perfecte.ro.

Violeta nu recomandă uleiul de palmier la prăjit. "Trecerea aceasta a uleiului de palmier de la solid la lichid şi invers este destul de periculoasă când este vorba de grăsime. Uleiul de palmier este bun la prăjituri, funcţionează ca un unt. Decât să foloseşti unt mai bine foloseşti ulei de palmier, pentru că are mai puţine calorii", spune Violeta.

Pentru gătit Violeta recomandă următoarele uleiuri: de floarea soarelui, de măsline, de sâmburi de struguri, de orez, de nuci, arahide, din seminţe de in.


"La asezonat folosesc uleiuri extravirgine, presate la rece, aromate, iar la prăjit de cele mai multe ori folosesc ulei de porumb, pentru că este bun şi sănătos şi se arde foarte greu. Nu schimbă culoarea, nu miroase, nu fumegă. Dacă uleiul începe să îţi fumege în ţigaie, e semn rău! Uleiul de floarea soarelui fumegă foarte tare, uleiul de palmier, untul. Când trag carnea sau legumele în unt, de obicei combin untul cu puţin ulei ca să nu se ardă", spune Violeta.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?