Trei trucuri zilnice care te fac mai deștept

Dacă adopți câteva obiceiuri și renunți la altele funcțiile cognitive s-ar putea îmbunătăți.Fă sport

Mișcarea nu numai că ne tonifică trupul, dar are beneficii și pentru creier. O analiză a mai multor studii în acest sens a arătat că doar o singură sesiune de exerciții pe zi poate duce la modificări neurochimice care îmbunătățesc funcțiile cognitive.

Scrie de mână

Un studiu efectuat la Universitatea Princeton a arătat că persoanele care de obicei scriu de mână, nu la calculator, au o memorie mai bună. Explicația? Acestea sunt nevoite să fie mai selective cu privire la ceea ce scriu, deoarece de mână nu pot redacta la fel de repede ca la PC și nici nu pot șterge de nenumărate ori fără să afecteze lizibilitatea textului.

Nu face mai multe lucruri simultan

S-ar putea să te lauzi în CV cu abilitatea de a fi ”multitasking - dar asta nu înseamnă că ești mai inteligent decât cei care nu au această capacitate. De fapt, încercarea de a ne concentra pe mai multe sarcini simultan poate chiar să ne obosească creierul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?