Tranzacție ISTORICĂ! Amazon achiziționează Whole Foods pentru mai mult de 13 miliarde de dolari

Gigantul de e-commerce Amazon face o nouă mişcare, astăzi, pe partea de achiziţii în domeniul alimentaţiei bio, odată cu achiziţia Whole Foods Market, într-o ofertă de 42 de dolari pe acţiune, care evaluează compania la 13,7 miliarde de dolari. Business-ul urmează să fie aprobat de autorităţi şi de toţi acţionarii Whole Foods şi s-ar putea încheia în a doua jumătate a anului.Aceasta este cea mai mare achiziţie a Amazon din 2014 încoace, de la cumpărarea serviciului Twitch, scrie Mediafax.

Whole Foods Market este cea mai mare reţea de retail de mâncare organică şi naturală din Statele Unite ale Americii. Whole Foods va opera magazinele sub brandul propriu. Fondatorul şi directorul general al companiei, John Mackey, îşi va păstra funcţia.

Este pentru prima dată când Amazon inveşteşte într-o reţea tradiţională de retail, gigantul e-commerce-ului întorcându-se la originile comerţului clasic, în magazine tradiţionale.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?