Alertă: Tarifele la telefonia mobilă ar putea crește după OUG 114

 
Scumpiri și în telefonie mobilă
Scumpiri și în telefonie mobilă

Veste proastă pentru români: operatorii de telefonie mobilă iau în considerare creşterea tarifelor către consumatorii finali după "Ordonanța lăcomiei" adoptată în decembrie de Guvern.Operatorii de telefonie din România spun că noile taxe și obligații financiare impuse de Guvern prin OUG 114 sunt prohibitive şi pot periclita nu doar investiţiile în dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice, ci "însăşi furnizarea serviciilor de comunicaţii mobile".

Avertismentul vine din partea gigantului de consultanță EY, informează Realitatea Financiara. Analiștii anunță că firmele de telecom iau în considerare creşterea tarifelor către consumatorii finali.

„Începând cu 2019, companiile de telecomunicaţii din România se confruntă cu o nouă provocare – OUG 114/2018. OUG 114 aduce modificări legislaţiei privind comunicaţiile electronice (OUG 111/2011), în sensul majorării nivelurilor taxelor impuse operatorilor din acest sector. Astfel, în vederea acordării sau a prelungirii licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio, nivelurile taxelor sunt stabilite la 2%, respectiv 4% din cifra de afaceri. De asemenea, tariful de monitorizare impus de ANCOM creşte semnificativ de la 0,4% la 3% din cifra de afaceri a operatorilor. La aceste costuri pentru acordarea/prelungirea licenţei de utilizare se mai pot adăuga sancţiuni de până la 10% din cifra de afaceri. Operatorii din România recunosc că aceste niveluri sunt prohibitive şi pot periclita nu doar investiţiile în dezvoltarea reţelelor de comunicaţii electronice, ci şi însăşi furnizarea serviciilor de comunicaţii mobile. De asemenea, aceştia iau în considerare şi creşterea tarifelor către consumatorii finali", spune Alex Milcev, liderul Departamentului de Asistenţă Fiscală şi Juridică din cadrul EY România.

În data de 29 decembrie 2018 s-a publicat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare.

Actul normativ instituie o multitudine de măsuri, printre care și modificarea taxelor în sectorul telecomunicațiilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?