Tăriceanu îi ia apărarea lui Remeş

 


Premierul Călin Popescu Tăriceanu a hotărât să îşi menţină încredrea în Decebal Traian Remeş, ministrul Agriculturii, şi i-a luat marţi apărarea, după ce luni a avut o întrevedere cu ministrul, la Palatul Victoria.

"Procuratura doreşte un singur lucru: să îl transforme pe Remeş într-un vinovat şi condamnat de-a gata! Eu am hotărât să îmi menţin încredrea în continuare în domnul ministru Remeş", a declarat premierul.


Totuşi, primul-ministru a afirmat că nu va încerca să acopere faptele de corupţie a niciunui ministru şi că aşteaptă demisia lui Remeş, dacă acesta este vinovat: "Sigur că dacă vor apărea elemente suplimentare nu voi încerca să acopăr niciun fel de act de corupţie. În acest caz Remeş nu va avea decât o singură opţiune: să plece din Guvern, dar până atunci trebuie să se păstreze prezumpţia de nevinovăţie".

Premierul Călin Popescu Tăriceanu este, în plus, nedumerit în privinţa acuzaţiilor care i se aduc ministrului Agriculturii. El susţine că acuzaţia din înştiinţarea trimisă de procurorul general către Guvern diferă de cea care a fost primită de Remeş de la DNA.

Şeful Executivului este de părere ca această situaţie denotă lipsă de profesionalism din partea Parchetului General. Premierul susţine că în scriosarea procurolului scrie că D. T. Remeş urmează să fie anchetat şi este acuzat de trafic de influenţă, iar ministrul Remeş a primit notificare de la DNA în care se percizează că este acuzat de primire de foloase necuvenite.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?