STS va realiza o reţea securizată de comunicaţii pentru Loteria Română

 

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va realiza o reţea securizată de comunicaţii de arie extinsă pentru Compania Naţională Loteria Română (CNLR), potrivit unui proiect de lege al Ministerului Finanţelor aprobat miercuri în şedinţa Executivului.

"Având în vedere faptul că actualul sistem este depăşit din punct de vedere tehnologic, devine o necesitate modernizarea reţelei de comunicaţii actuale, iar o soluţie de rezolvare stabilǎ şi viabilǎ este încredinţarea acestui obiectiv Serviciului de Telecomunicaţii Speciale", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor remis MEDIAFAX.

Realizarea reţelei va permite asigurarea unui grad înalt de disponibilitate şi securitate în schimbul de informaţii între locaţiile în care îşi desfăşoară activitatea Loteria şi unităţile care funcţionează în subordinea sa, potrivit legii, cu costuri predictibile şi cât mai scăzute.


"Modalităţile în care STS va asigura implementarea şi managementul serviciilor de comunicaţii securizate vor fi stabilite de comun acord de CNLR şi STS", se mai spune în comunicat.

Sumele necesare realizării reţelei securizate vor fi suportate din bugetul Loteriei.

STS organizează şi coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România şi alţi utilizatori prevăzuţi de lege. Instituţia are structură militară şi face parte din sistemul naţional de apărare.

Loteria Română îşi desfăşoară activitatea prin intermediul unei reţele naţionale care cuprinde sediul central, 41 de centre de profi şi aproximativ 2.000 de agenţii proprii şi mandatare. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
22 Jan 01:29
Si care-i problema daca-i depasit si invechit? A existat pana acum vreo frauda din cauza ca sistemul era nesecurizat? Sau vor sa se asigure ca nu-si baga altcineva nasul decat ei?
Si asa se aude ca doar unii baieti cu ochi albastrii erau pe la castiguri...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?