Videanu: E puţin probabil ca PSD să depună o moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului

Sunday, 23 August 2009, 15:37 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a afirmat duminică, la Piteşti, că PSD are posibilitatea să depună moţiune de cenzură dacă nu susţine pachetul de legi pentru care premierul îşi va asuma răspunderea în Parlament, dar crede că este puţin probabil ca social-democraţii să facă acest lucru.

"Dacă PSD nu va susţine pachetul de legi pe care primul ministru îşi va asuma răspunderea în Parlament, au posibilitatea să depună moţiune de cenzură în Parlament şi Guvernul să pice. Cred că ar fi o eroare să mergem în actuala coaliţie de guvernare dacă nu luăm măsurile care trebuie pentru a moderniza România. De fapt, acesta a fost şi scopul. Nu ne iubim cu PSD, dar am căzut de comun acord că este nevoie de o majoritate puternică, capabilă să reformeze România. (...) Dacă PSD nu va fi de acord cu ceea ce primul ministru solicită, au măsura constituţională la îndemână, moţiunea de cenzură pe care o pot iniţia, pică Guvernul şi asta este", a susţinut Videanu.

Totuşi, ministrul Economiei crede că partenerii de guvernare nu vor depune această moţiune, fiind mai mult un "joc de glezne. "Nu cred însă că PSD va depune moţiune de cenzură. Este, plastic vorbind, un joc de glezne pe care îl fac în momentul de faţă, pentru că nu au niciun fel de argumentaţie publică. Nu facem altceva decât să ne ţinem de ce ne-am angajat în faţa cetăţenilor" a mai spus Videanu. 

Prim-vicepreşedintele PDL a susţinut că relaţia cu social democraţii este bună, însă în unele domenii se merge cu "frâna de mână trasă", pentru că unii lideri PSD joacă rol de opoziţie în actuala guvernare, primul dintre aceştia fiind Mircea Geoană, care încearcă să îşi materializeze, în beneficiul propriu, "acest rol de purtător de mesaje de opoziţie".

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri