Un lider USR, atacat și ”desfigurat” în timp ce împărțea pliante. Acuzații către PSD

Wednesday, 22 May 2019, 10:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

USR Mehedinți anunță că președintele filialei a fost bătut și desfigurat în timp ce împărțea pliante electorale și acuză membrii PSD de violență. 

UPDATE:  Miercuri, liderul local al USR a mers la Medicina Legală pentru a solicita certificate medico-legal, iar în jurul prânzului a mers la Poliție pentru a depune plângere penală. Declarațiile făcute de acesta le puteți urmări AICI!

USR acuză PSD de violențe electorale. S-a întâmplat la Mehedinți, unde președintele filialei USR din județ a fost bătut în timp ce împărțea pliante electorale.

”Violența este ultimul refugiu al incompetenților și al hoților. Când știu că oamenii s-au săturat să fie furați, aplică violența asupra celorlalți competitori.

Zilele trecute voluntarii Alianței 2020 USR PLUS au fost amenințați și injurați de către echipele PSD în frunte cu aleșii locali. Văzând că nu ne lăsăm intimidați, au trecut la fapte. Cei care votați PSD sau care nu mergeți la vot penteu că "toți sunt la fel", sunteți de acord ca țara să fie condusă prin violență?

"Dictatura Dragnea în acțiune". Reacții vehemente după ridicarea protestatarilor la Topoloveni VIDEO

Președintele USR Mehedinți a fost atacat și desfigurat în timp ce împărțea ziare și pliante cu Alianța 2020 USR PLUS, de către cei care nu accepta faptul că românii vor să scape de hoție. Nu ne lăsăm, vom continua până scăpăm de ei!”, precizează mesajul de pe pagina de Facebook a USR Mehedinți. 

Amenințat cu briceagul

Un mesaj de pe pagina centrală de Facebook a USR oferă mai multe detalii despre cazul din Mehedinți, precizând că liderul filialei, Claudiu Chiriac, va depune plângere penală. 

”Claudiu va depune o plângere penală pe numele celor doi agresori care au tăbărât pe el și l-au lovit la cap cu pumnii și picioarele. După ce l-au bătut cu bestialitate, unul dintre agresori a scos și un briceag și l-a amenințat. Colegul nostru a reușit să se ridice de jos, plin de sânge, și să fugă.

Deocamdată nu știm cine sunt agresorii, însă în acest sfârșit de săptămână, unul dintre colegii noștri din USR Mehedinți a fost amenințat de viceprimarul PSD din Drobeta cu bătaia, de față cu poliția locală.

În acest moment, colegul nostru Claudiu se află la spitalul din Drobeta Turnu Severin pentru a-și scoate certificat medico-legal și apoi va merge la poliție să depună plângere.

Acțiunile mizerabile la care suntem supuși au un numitor comun: frica vechilor partide politice că pierd puterea. Le este frică de noi, de votul vostru și de viitorul apropiat în care nu vor mai putea fura în voie”, precizează USR.

Ironic, liderul PSD Liviu Dragnea a condamnat, marți, violența din campania electorală și l-a arătat cu degetul pe Klaus Iohannis. 

"Tot timpul, în orice societate, oamenii preiau violența limbajului din vârful politicii. În România s-a ajuns ca și elevii să fie violenţi în limbaj, agresivi și între ei, şi cu profesorii. (...) Cred că unul dintre principalii vinovaţi este Iohannis, pentru că a început cu construcţia acestei industrii a urii imediat după alegerile parlamentare din 2016. Începuse, dar nu atât de violent, după localele din 2016. A doua zi după alegeri l-a chemat pe domnul Tăriceanu să răstoarne majoritatea, și să croiască o majoritate șubredă cu toate partidele care au intrat în Parlament nerespectând, în afara PSD, nerespectând votul. Ce a făcut și ce face în continuare este mult rău societăţii", a declarat Liviu Dragnea la Adevărul Live.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Europarlamentare 2019