Deşi şi-a anunţat public disponibilitatea de a negocia cu sindicatele grefierilor, pe care i-a chemat în acestă dimineaţă la minister, Predoiu n-a binevoit însă să-i şi onoreze cu prezenţa.
Şi-a trimis totuşi ca reprezentanţi pe Gabriel Tănăsescu, secretar de stat şi pe Aurel Ciobanu Dordea, consilier personal al ministrului. Aceştia au ridicat duios din umeri, au urat grefierilor răbdare şi tutun, încercînd o justificare cum că trebuie discutat cu Ministerul de Finanţe înainte de toate şi că ministrul Pogea este în Liban momentan. Grefierii au cerut ca MJLC să-şi retragă adresa trimisă la instanţe prin care se cerea sancţionarea lor, considerînd acest gest, desprins din practicile comuniste, unul abuziv şi aberant. Cum răspunsul a fost unul negativ, grefierii au părăsit ministerul, explicînd că nu pot discuta dacă sunt ameninţaţi.
La ceva timp după, preşedintele federaţiei sindicale Pro Just a primit un telefon de la Cartel Alfa (unde sunt afiliaţi) prin care era anunţat să se prezinte la Ministerul Justiţiei la ora 16:00 de mînuţă cu ceilalţi reprezentanţi ai grefierior, căci ministrul Predoiu s-a hotărît în sfîrşit să discute cu dumnealor. Pro Just a declarat pentru Academia Caţavencu că nu se vor prezenta la apel şi îşi vor continua protestele, supăraţi fiind pe modul în care ministrul găseşte de cuviinţă să discute cu ei.
Reacţiile n-au ezitat să apară chiar şi din rîndul magistraţior. Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Brasov a anunţat că vor sesiza Comisia Europeană vizavi de acest demers al ministerului prin care se solicită şefilor de instanţe să ia măsuri contra grefierilor, considerînd că este vorba de o imixtiune a executivului în activitatea puterii judecătoreşti.