Numărul de copii obezi în România creşte alarmant, potrivit medicilor nutriţionişti

Monday, 28 September 2009, 08:26 Sursă: Realitatea FM

"Numărul copiilor obezi este într-o continuă creştere. S-a dublat faţă de anul trecut şi Dumnezeu ştie ce ne mai aşteaptă la anul", a spus medicul Daghie.

Cel puţin 124.000 de noi cazuri de cancer înregistrate în 2008, în Europa, ar putea fi cauzate de supraponderabilitate, potrivit unui studiu realizat de specialiştii britanici, potrivit sciencedaily.com.

Cele mai multe cazuri noi de cancer ce ar putea fi cauzate de kilogramele în plus au fost înregistrate în rândul femeilor din Cehia, Letonia şi Bulgaria. "Cu cât din ce în ce mai multe persoane s-au lăsat de fumat şi din ce în ce mai puţine femei au luat tratamente hormonale ca substitut, este posibil ca obezitatea să fi devenit cea mai mare cauză a cancerului la femei", a precizat coordonatorul studiului, dr. Andrew Renehan, de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie.

Procentul pacienţilor cu cancer cauzat de obezitate variază de la ţară la ţară. Astfel, în Danemarca 2,1% dintre cazurile de cancer la femei şi 2,4% la bărbaţi ar fi cauzate de supraponderabilitate. În Cehia, însă, cifrele sunt sensibil mai mari - 8,2% dintre cazurile de cancer la femei şi, respectiv, 3,5% dintre cele în rândul bărbaţilor au drept cauză obezitatea.

Ascultă interviul pe fm.realitatea.net

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri