Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Miniştrii Guvernului Boc au anunţat disponibilizarea a peste 14.000 de bugetari

Wednesday, 12 August 2009, 15:13 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Ecaterina Andronescu a anunţat la finalul şedinţei de guvern că Ministerul Educaţiei va reduce 401 posturi din cadrul instituţiilor subordonate, reprezentând o economie de 12 milioane de lei pe an.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat că se vor restructura un număr de şapte agenţii, societăţi şi companii din subordinea ministerului, iar 627 de posturi vor fi reduse.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat că "încât de la începutul anului s-au disponibilizat aproape 4.800 de oameni şi până la sfârşitul anului se vor mai restructura alţi 5.400. Astfel că, în total, vor fi disponibilizaţi în jur de 10.200 de oameni".

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat că un număr de 1225 de posturi nu vor mai fi ocupate, iar numărul directorilor va fi redus, probabil, la jumătatea.

La Ministerul Muncii vor fi reduse din fiecare agenţie mai mulţi angajaţi cu un procent cuprins între 10 şi 20%, iar reducerea se va face din posturile ocupate. Afirmaţia a fost făcută de către Marian Sârbu. Mai exact, 1.316 de bugetari vor fi disponibilizaţi

Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, a anunţat că va comasa trei dintre cele şase structuri din subordinea ministerului pe care îl conduce şi va reorganiza o alta, adăugându-i o nouă Direcţie şi reducând la jumătate personalul. 271 de posturi vor dispare, dintre care 240 vacante.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat o reducere de 627 de posturi din cadrul ministerului şi a instituţiilor subordonate acestuia, cadrele medicale nefiind afectate de disponibilizări.

Ministerul Mediului va micşora numărul de agenţii din subordine de la 11 la 8 şi va reduce 444 de posturi, din care numai 31 sunt ocupate în prezent, iar economiile la buget generate de această măsură se cifrează la 16,879 milioane lei, a declarat ministrul de resort Nicolae Nemirschi.

Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MIMMCMA) va restructura 260 de posturi, obţinându-se o economie de 3,313 milioane lei, a declarat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri, ministrul de resort, Constantin Niţă.

Ministerul Finanţelor Publice va desfiinţa 50 de administraţii teritoriale de la nivel comunal şi orăşenesc precum şi 477 de posturi bugetate, economia făcută în urma acestor măsuri fiind de 500.000 lei lunar, a anunţat ministrul Gheorghe Pogea.

Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) va restructura circa 1.200 de posturi din cadrul unităţilor din subordine, a declarat ministrul de resort, Ilie Sârbu. 

MAE va desfiinţa 86 de posturi prin reorganizarea unor instituţii din subordine, cum ar fi Agenţia de Control al Exporturilor, Redacţia Publicaţiilor pentru Străinătate, Institutul Diplomatic Român şi Centrul pentru Românii de Pretutindeni, dar nu va disponibiliza personal din cadrul ministerului. 

Numărul structurilor coordonate de premierul Emil Boc va fi redus de la 21 la 16, iar din cele 1317 de posturi care vor fi desfiinţate 1000 sunt ocupate, economiile fiind estimate la 6 milioane de lei pe an, a anunţat consilierul de stat Cătălin Baba. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri