Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

M. Geoană, din concediu: Cel mai important lucru acum este aprobarea Legii bugetului

Tuesday, 10 November 2009, 14:13 Sursă: NewsIn

"Pe mine mă interesează ca în acest moment să ne aplecăm asupra celui mai important lucru: aprobarea bugetului pe 2010. Restul este joc politic în acest moment. Şi Guvernul Negoiţă, şi ce spun candidaţii la preşedinţie. Singurul lucru util pe care putem să-l facem în acest moment este să aşteptăm de la Guvernul Boc, în această săptămână, proiectul de buget pe 2010, şi să dăm un prim semnal de stabilitate şi predictibilitate mediului economic intern şi partenerilor internaţionali ai României", a spus Mircea Geoană.

"Haideţi să înţelegem că, în trei săptămâni, poporul va decide conducătorul, tipul de guvern şi majoritatea pe care o vom avea în următorii ani", a completat social-democratul.

Preşedintele PSD a mai susţinut că partidul său va încerca, prin influenţă şi lobby în străinătate, să-i determine pe cei de la "Fond, Bancă sau Comisia Europeană" să nu considere România "un caz pierdut, o ţară care se regrupează după o perioadă traumatică de conducere prin dezbinarea actualului preşedinte".

În opinia pesedistului, un guvern ar putea fi instalat de noul preşedinte până la Crăciun, iar proiectul de buget aprobat acum ar putea fi şi modificat în funcţie de priorităţile noului Guvern până la începutul lunii ianuarie.

"Cred că un guvern instalat de noul preşedinte până de Crăciun, un proiect de buget aprobat acum şi, bineînţeles, modificat în funcţie de priorităţile noului guvern până la început de ianuarie, un Parlament convocat în sesiune extraordinară în ianuarie pentru a putea să dea noului guvern autoritate... Aceasta e adevărata întrebare la care trebuie să răspundem. În rest, Croitoru, Negoiţă, Boc... în trei săptămâni deja lucrurile se îndreaptă spre pasul următor, un nou preşedinte, un nou guvern", a spus Geoană.

Citeşte şi... Roberta Anastase îi cere lui Mircea Geoană să renunţe de urgenţă la concediu

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri