Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Belgia se declară dispusă să-i primească pe copiii răniţi în timpul ofensivei din Fâşia Gaza

Tuesday, 06 January 2009, 14:55 Sursă: NewsIn

"Belgia se declară dispusă să participe, în cadrul unei iniţiative europene, la o operaţiune de repatriere a copiilor răniţi în operaţiunile militare actuale din Fâşia Gaza, pentru a fi îngrijiţi în condiţii adecvate", a anunţat Guvernul într-un comunicat. Guvernul premierului Herman Van Rompuy, format în urmă cu o săptămână, a deblocat "500.000 de euro pentru ajutor alimentar, ca un prim răspuns la criza umanitară" din Gaza, continuă textul.

"Belgia îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia umanitară din Gaza" şi "face apel pentru un armistiţiu imediat şi pentru reîntoarcerea cât mai rapid posibil la logica unei soluţii negociate", a adăugat Guvernul belgian. Acesta mai doreşte ca "intrarea ajutoarelor umanitare în Fâşia Gaza să devină posibilă urgent, prin redeschiderea completă a punctelor de acces".

Pe de altă parte, comisarul european pentru dezvoltare, belgianul Louis Michel, a declarat la postul de radio Bel-RTL că "va fi nevoie de 300 de camioane pe zi pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă extreme ale civililor palestinieni", dar că "numai 50 dintre acestea vor intra astăzi (marţi - n.red.) în regiunile sinistrate".

Michel a mai subliniat că "530.000 de persoane nu au acces la apă potabilă, spitalele nu mai spală aşternuturile, canalele de scurgere dau pe afară".

În aceeaşi linie, ambasadorul palestinian la Bucureşti, Ahmed Majdalani, a cerut ajutor umanitar şi medical autorităţilor române, referindu-se inclusiv la posibilitatea ca România să găzduiască şi să trateze o parte din răniţii din Fâşia Gaza. "România poate să joace rolul de a presa Israelul să oprească atacurile, dar poate avea şi un rol umanitar, de a trimite ajutoare umanitare şi medicale poporului palestinian. Asta am cerut de la domnul ministru de externe: intervenţia României şi posibilitatea de a primi un număr de răniţi pentru tratament", a declarat Majdalani.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri