Cozmin Guşă, despre atacurile lui Dragnea la Iohannis: Delir verbal controlat

Thursday, 12 July 2018, 10:46 Sursă: REALITATEA.NET

"Dragnea, un delir verbal controlat" - aşa a caracterizat Cozmin Guşă declaraţiile preşedintelui PSD despre suspendarea lui Klaus Iohannis. Consultantul politic a mai precizat că Dragnea, prin acest joc al suspendării, pune presiune şi pe Călin Popescu Tăriceanu. 

Adaugă părerea ta

"Ca să caracterizăm evoluţia lui Liviu Dragnea, mie mi se pare un delir verbal controlat printr-un punctaj pe care îl are şi pe care îl urmează. Am vorbit acum vreo cinci zile despre planul suspendarii lui Klaus Iohannis care este amânat pentru toamnă doar, un plan de suspendare care vedem că este confirmat în acest moment de evoluţia lui Dragnea şi acolo vorbeam despre o telenovelă pe care o vor încropi, care să îl decredibilizeze, ba chiar să îl demonizeze pe Iohannis, care telenovelă va fi baza procedurii de suspendare, pentru că acolo, în procedura de suspendare, să nu credeţi că vor fi scrise teme cu impact neconstituţional care să îl inculpe pe Iohannis. Nici nu e nevoie pentru Parlament de aşa ceva. Acolo vor fi puse toate aceste lucruri neverificate, dar care, fiind repetate de multe ori în această vară, de la implicarea lui Iohannis în dosarele lui, la casele lui Iohannis, la afacerile oamenilor de pe lângă Iohannis, va fi o telenovelă de la cap la coadă care va căpăta credibilitate prin repetitivitate. Adică ei vor face acest lucru. Iohannis ar fi vrut să scape de aşa ceva - asta a fost ipoteza mea, din mai multe motive. Unul dintre motive, dintr-un confort de tip personal, al doilea, apropo de decredibilizare, pentru că Iohannis se pregăteşte pentru un mandat de preşedinţie rotativă a UE unde e vorba de credibilitate, de predictibilitate în acte, şi atunci acest gen de telenovelă care va fi rulată pe ecrane, site-uri, ziare în această vară o să îl pună într-o postură foarte complicată", spune Guşă.

Consultantul politic susţine că evoluţia lui Dragnea de miercuri seară arată că acestea este într-o încurcătură: "În primul rând, această încurcătură vine de la acel dosar de la DIICOT şi refuzul lui Iohannis să impună la DIICT omul sugerat de către Dragnea şi Tudorel Toader, pentru că acel dosar de la DIICOT este unul de care atât Dragnea, cât şi Dăncilă, cât şi alţii din apropierea lor, sunt foarte speriaţi. În rest, ne-a zis că Raluca Turcan ar fi fost în stare să facă o majoritate. Astea sunt glume! Numai cine nu ştie de jocul parlamentar, poate să creadă că Raluca Turcan a fost credibilă spunând că face o majoritate dacă Dragnea e condamnat. Deci, delir verbal controlat".

"Revine un lucru pe care l-am presupus şi l-am spus în urmă cu câteva zile, că Dragnea şi ai lui doreşte să ducă jocul legilor justiţiei, să fie rezolvat în această vară sau la începutul toamnei printr-o ordonanţă. Este evident acest fapt mult mai mult astăzi după emisiunea lui Dragnea de aseară şi din nou şarjele către SRI, unde-şi crează de asemenea o telenovelă de decredibilizare sugerând un ofiţer de grad superior, activ, care i-ar fi spus lui nişte lucruri, o acuză extrem de gravă la adresa SRI. Şi asta intra în programul pe care l-am presupus şi care se va constitui în acel dosar de suspendare, sub forma unei telenovele politice negative, cu suspans la adresa lui Iohannis", a mai spus Guşă.

Consultantul politic a mai declarat că Dragnea pune mare presiune în continuare pe Călin Popescu Tăriceanu: "Îi sugerează că nu se opreşte jocul suspendării şi sugerează într-un mod clar că, dacă nu va respecta programul lui de suspendare, de impunere a legilor justiţiei printr-o OUG, Tăriceanu va fi descăunat din funcţie de preşedinte al Senatului. Dragnea, în afară de aceste poveşti nemuritoare pe care le tot spune încruntându-se în ecranul televizorului, are o problemă instituţională de necredibilitate: Viorica Vasilica Dăncilă şi acest guvern extrem de incompetent. Dragnea ar putea fi ascultat în şarjele lui publice doar după ce ne-ar demonstra că doreşte să şi guverneze, nu doar să administreze fel de fel de acte în folosul lor. Fie că vorbim despre justiţie, fie că vorbim despre bugete care sunt împărţite baronilor. Pentru că de aia ţine un om atât de incompetent şi un guvern atât de incompetenet acolo, pentru că ăştia sunt nişte yesmen care nu se gândesc la guvernare".