Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunţ de ultima oră pentru elevi şi studenţi. Guvernul a aprobat măsura

Wednesday, 30 November 2016, 15:25 Sursă: REALITATEA.NET

Măsura are scopul să asigure dreptul la vot al elevilor şi studenţilor şi răspunde solicitării Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, informează Executivul prin intermediul unui comunicat de presă. Călătoria gratuită pe calea ferată se va acorda dus-întors, de la localitatea în care studiază la localitatea de domiciliu, cu tren regio şi interregio, clasa a II-a, în perioada 8-12 decembrie 2016.

Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate şi a carnetului de elev/student. Este obligatorie procurarea biletului dus-întors, iar pe acesta se va menţiona numele şi prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, calitatea elev/student.

Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 şi 12 decembrie. Sumele necesare asigurării facilitaţilor vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Transporturilor. În prezent, în învăţământul de stat şi privat sunt înmatriculaţi aproximativ 520.000 de studenţi (licenţă şi master).

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ