Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CSAT s-a reunit în şedinţă, în lipsa lui Ponta. Defrişările, pe ordinea de zi

Wednesday, 29 July 2015, 15:34 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administrației Prezidențiale, Consiliul Suprem de Apărare a Țării a analizat, în ședința de joi, "riscurile și vulnerabilitățile la adresa patrimoniului forestier național, determinate de defrișările ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri și, implicit, în planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat". 

Totodată, ședința a vizat "evoluțiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional și consecințele pentru România ale acestor evoluții, precum și preocupările mai ample la nivel aliat față de riscul escaladării situației din proximitatea geografică sudică a Aliantei Nord-Atlantice", informează HotNews.ro.

La ședință au participat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Dușa, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu, șeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciuca, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Ion Oprișor, și secretarul CSAT, general de brigadă, Mihai Somordolea.

Este a doua şedinţă CSAT la care premierul nu a participat. Reamintim că Gabriel Oprea a preluat atribuţiile pentriu conducerea Guvernului, întrucât Victor Ponta este în concediu până pe 9 august.

Premierul Victor Ponta a infirmat, marți seară, la un post de televiziune, informația potrivit căreia va pleca, miercuri dimineață, în Turcia, pentru a se opera a doua oară la genunchi. În schimb, a anunțat că va pleca în concediu de odihnă cu familia, până pe 9 august.

"Plec în concediu, mă întorc duminică, pe 9 august. E concediu de odihnă cu familia, mă duc în afara țării. Nu mă duc acum la niciun control în Turcia. E un lucru pe care-l vor decide medicul din România, domnul Codorean și cu medicul care m-a operat, din Turcia, undeva la sfârșitul lunii august, în funcție de cum evoluează recuperarea. Plec în concediu cu soția și cei doi copii", a declarat premierul, marți seară, într-o intervenție telefonică la postul B1Tv, întrebat dacă, miercuri, va pleca la un nou control medical în Turcia, pentru o nouă intervenție chirurgicală la genunchiul la care a fost operat, potrivit Agerpres.

"Plec în afara țării, dar nu în Turcia și plec cu soția și cu copiii și sper să nu văd niciun medic în următoarele 10 zile că am văzut destui medici în ultima perioadă", a mai spus Ponta.

Despre faptul că presa va critica plecarea sa în concediu în străinătate, așa cum s-a comentat și în cazul președintelui Klaus Iohannis, premierul a replicat:

"Îmi asum. Având în vedere că o să fie fericiți Irina și Andrei îmi asum criticile. Sunt total conștient, mi-am asumat acest lucru. Dar, numai o secundă, nu plătește Guvernul sau statul român pentru asta", a completat premierul.

Iohannis şi Ponta au o nouă întâlnire la Cotroceni, la şedinţa CSAT

Pe 9 iunie, Klaus Iohannis a condus o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, ce începe la Palatul Cotroceni, la ora 15.00. 

A fost prima ședință CSAT după ce președintele Iohannis i-a cerut în van demisia premierului, în urma știrii că Victor Ponta este urmărit penal. Defrişările ilegale ale fondului forestier naţional au reprezentat una dintre temele fierbinţi de pe agendă, pe lângă subiecte ce vizează Strategia Naţională de Apărare a Ţării, precum programul de înzestrare a Forţelor Aeriene cu avioane multirol, evoluţiile din Ucraina sau „Republica Moldova în noua ecuaţie regională".

 

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ