Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Barna, luat la bani mărunți de membri USR

Tuesday, 06 November 2018, 19:46 Sursă: REALITATEA.NET

Documentul transmis pe grupurile interne ale USR face referire la un team-building al formațiunii, care a avut loc la Barcelona pe 3 noiembrie, unde Dan Barna a vorbit despre candidații USR înscriși în cursa internă pentru alegerile europarlamentare din mai 2019.

Documentul transmis pe grupurile interne ale USR face referire la un team-building al formaţiunii, care a avut loc la Barcelona pe 3 noiembrie, unde Dan Barna a vorbit despre candidaţii USR înscrişi în cursa internă pentru alegerile europarlamentare din mai 2019.

"Unii dintre noi au fost prezenţi la Barcelona în timpul alocuţiunii pe care aţi avut-o la un team building al USR. Unii dintre noi au aflat despre cele spune din postările de pe grupurile interne. Înţelegem că v-aţi exprimat public susţinerea pentru cinci din cei 82 de candidaţi înscrişi la cursa internă pentru lista USR pentru alegerilor europarlamentare din 2019. Înregistrarea momentului a dispărut cu promisiunea că va reveni. Lucru care nu s-a întâmplat până la momentul acestei postări. Ar fi utilă în formularea acestei scrisori, pentru a putea da citate cu exactitate. Încă credem că transparenţa este un principiu de bază în USR şi ne aşteptăm ca înregistrarea, ne-editată, să fie pusă la dispoziţie", precizează semnatarii scrisorii deschise, potrivit documentului.

Sursa citată a adăugat că "Noi suntem o parte din «oamenii noi», aceia care nu au mai făcut vreodată politică, aceia care au un loc de muncă şi care rup din timpul lor, după orele de lucru, pentru a participa la acţiuni sau pentru a face campanie. Şi noi considerăm că USR tocmai prin promovarea «oamenilor noi» va reuşi la viitoarele bătălii electorale".

Reprezentanţii USR îi reproşează liderului partidului, Dan Barna, că nu este echidistant în legătură cu susţinerea candidaţilor în cursa internă pentru europarlamentare.

"Ca simplu membru USR, aveţi tot dreptul să susţineţi pe cine doriţi şi să vă faceţi public opţiunile. Din funcţia de preşedinte al partidului, cea mai democratică formaţiunea politică aflată în Parlament în aceste vremuri însă, ne aşteptăm cu toţii să fiţi echidistant şi să îi susţineţi informal pe toţi cei care au ales să se înscrie în această competiţie. Susţinerea publică pe care o acordaţi unor candidaţi este în dezacord cu principiile pe care USR le promovează, inclusiv în propriul statut: echitate, integritate, meritocraţie, competenţă, egalitate de şanse. Ne aşteptam din parte preşedintelui la o atitudine de leader bazată pe o poziţie echidistanţă şi o comunicare managerială. Ne aşteptam ca un leader să lucreze în susţinerea tuturor, în formarea celor fără experienţă şi în pregătirea lor pentru viitorul apropiat. Sunteţi preşedinte pentru toată suflarea useristă, nu doar pentru unii!", au conchis membrii USR în documentul transmis lui Dan Barna.

Contactat de Mediafax, preşedintele USR, Dan Barna, nu a vrut să dea un punct de vedere cu privire la subiect.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ