Românul condamnat la moarte în Malaezia. Stoenescu: "Depunem toate eforturile pentru a-l salva"

Wednesday, 27 January 2016, 19:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Doresc să afirm foarte clar faptul că domnul Gologan e în atenția noastră. Viața fiecărui cetățean român contează și depunem toate eforturile diplomatice, de mai mult timp, pentru ca el să nu fie executat. Ieri, Tribunalul federal din Malaezia a decis că va pune în aplicare sentința capitală, însă noi, pe canale diplomatice, discutăm cu Guvernul din Malaezia și încercăm să obținem clemența sultanului de la Kuala Lumpur. Sunt încrezător", a declarat Dan Stoenescu.

 

Ionuț Gologan, condamnat definitiv la moarte în Malaezia. Va depune o cerere de grațiere

 

 

Ministerul Afacerilor Externe a informat, marți, că românul Ionuț Gologan a fost condamnat definitiv la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia. O ultimă cale de atac a deciziei este o cerere de clemență. MAE au precizat, însă, că autoritățile malaeziene au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.

Cu toate acestea, MAE a precizat faptul că legislația malaeziană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire. Autoritățile malaeziene au informat oficial că au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri