Reacția ALDE după anunțul privind algerile anticipate

Friday, 10 January 2020, 14:50 Sursă: Realitatea.NET

’’Eu cred că într-o perioadă în care suntem într-o tensiune extremă în ceea ce privește bugetul ar trebui să ne preocupe mai mult aceste chestiuni. De asemenea ar trebui să ne preocupe chestiunea marilor proiecte de infrastructură care sunt în diverse faze de procedură tergiversate și nefinalizate.

ALDE a dat votul de investitură unui Guvern care s-a angajat să facă anumite lucruri. Noi considerăm că un Guvern care și-a asumat și angajat răspunderea pentru un buget anual și vrea să demisioneze după numai 2 luni, este un Guvern care nu răspunde corect înțelegerilor pe care le-a făcut cu partenerii.

Nu am înțeles declarația președintelui care a spus că domnul Orban e un bun prim ministru plin sau interimar. În situația în care domnul Orban ar demisiona, ar trebui să plece din Guvern. Nu văd de ce ar fi bun ca inerimar când constituția interzice să fie interimar, potrivit articolelor 106 și 107, alineat 3 din Constituție, când prim-ministrul demisionează, pleacă din Guvern și locul de prim ministru interimar este luat de un alt membru al cabinetului. Mi-e teamă că asta ar putea să fie o capcană pentru domnul Orban’’ a declarat senatorul ALDE, Varujan Vosganian.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-10 15:56:57
Amalia

Da,este nevoie urgentă de alegeri anticipate ! Structura actuală a parlamentului este o piedică în progres !Aduceți-vă aminte și de parlamentul compus din 300 de persoane așa cum își dorește poporul !

Alte articole din: POLITICĂ