Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bogdan Olteanu rămâne în arest la domiciliu, dar poate lua legătura cu părinţii şi fosta soţie

Friday, 30 September 2016, 21:45 Sursă: REALITATEA.NET

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Părinţii fostului viceguvernator al Băncii Naţionale a României, Bogdan Olteanu, dar şi fosta soţie a acestuia au fost citaţi, la începutul lui septembrie, la sediul DNA, în condiţiile în care Olteanu avea interdicţie de a vorbi cu părinţii săi. Cei doi au refuzat să dea declaraţii.

"Au acest drept, conform Codului de Procedură Penală. Sunt bucuros şi apreciez că organele de urmărire penală au dat dispoziţie şi au emis aceste citaţii foarte rapid cu atât mai mult cu cât Bogdan Olteanu are interdicţia de a lua legătura cu părinţii săi. Orice aspect privind situaţia financiară a familiei Olteanu este în mod cert dovedibilă. Având calitatea de rudă au avut opţiunea de a nu da declaraţii. Dumneavoastră credeţi că este uşor unui părinte ajuns la aceAstă vârstă să dea declaraţii într-un dosar în care fiul lor este acuzat? Credeţi-mă că nu este! Au 70 de ani, sunt oameni respectabili", a declarat avocatul lui Bogdan Olteanu, Florin Dulgheru, la acea vreme.Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ