Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Haşotti, despre iniţiativa lui Cernea: Absurdităţi şi chestii penibile, îmi imaginez delfini avocaţi

Tuesday, 22 April 2014, 21:11 Sursă: Mediafax

Haşotti a fost întrebat cum vede iniţiativa lui Remus Cernea, deputat de Constanţa, în cazul delfinilor şi implicit posibilitatea desfiinţării delfinariumului.

"Eu absurdităţi şi chestii din acestea penibile cred că nimeni nu le poate comenta. În situaţia în care propunerea domnului Cernea este una viabilă, îmi imaginez cum delfinii ar fi reprezentaţi de nişte avocaţi delfini. Astea-s aiureli", a comentat liderul senatorilor PNL.

Propunerea deputatului independent Remus Cernea ca delfinii să fie consideraţi persoane non-umane şi să beneficieze de protecţie specială pe teritoriul României a primit, luni, voturi negative din partea Comisiilor pentru Mediu și pentru Administrație publică din Senat.

Potrivit proiectului de lege semnat de Remus Cernea, delfinul este "o fiinţă înzestrată cu inteligenţă dezvoltată şi cu capacitatea de a avea relaţii sociale complexe, care nu aparţine speciei umane şi care se bucură de dreptul la viaţă, dreptul la integritate corporală şi de a nu fi supus la acte de cruzime, dreptul la libertate de mişcare în mediul său de viaţă şi de a nu fi capturat şi ţinut în captivitate cu alt scop decât acela de a fi tratat medical sau salvat de la un pericol iminent, precum şi dreptul de a fi protejat în mediul de viaţă şi de a nu fi îndepărtat de grupului sau familia din care face parte".

Remus Cernea propune ca încălcarea drepturilor persoanelor non-umane să fie interzise prin lege şi să se sancţioneze cu pedepse echivalente prevăzute de Codul Penal pentru încălcarea drepturilor similare ale persoanelor umane. În textul legii prevede interzicerea utilizării delfinilor în delfinarii sau alte facilităţi de recreere.

Proiectul de lege va fi dezbătut de Senat în calite de primă Cameră sesizată.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ