Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: Pistolarii de la PSD dau liber la armele de foc

Thursday, 29 November 2018, 10:34 Sursă: REALITATEA.NET

Legea iniţiată de PSD pare să fie făcută pe picior și cu dedicaţie pentru demnitari. Este evident că inițiatorii nu au realizat, sau au ignorat cu bună știință efectele-impactul acestei legi. În urmă cu trei săptămâni, senatorul Niculae Bădălău a fost vizitat de hoţi, i-a dispărut un pistol și a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că nu a respectat legea, aşa că a propus "măsuri extreme". 

Modificările au fost inițiate, în special, de senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu și susținute de majoritatea parlamentară, printr-un raport întocmit chiar în preziua votului, fără ca opoziția să aibă vreo obiecție la aceste noi prevederi. O nouă dovadă că Opoziția doarme sau este complice cu Puterea când vine vorba de privilegii. Spiritul gregar de castă funcționează, indiferent de culoarea politică.

Rata criminalității s-a redus la mai bine de jumătate față de '90, dar asta nu înseamnă că stăm mai bine ca atunci, sau mai bine față de alte state europene. România, Bulgaria și Grecia au un sistem diferit de raportare a coeficienților de criminalitate. 30 la sută din județele României au cunoscut, în ultimii 20 de ani, o evoluție sinuoasă a ratei criminalității, dar cu un ecart foarte mare între minim și maxim și asta într-un interval de timp redus.

Realitatea cotidiană nu justifică sub nicio formă relaxarea condițiilor de procurare, deţinere, păstrare și folosire a armelor de foc, în condițiile în care până și Statele Unite, care  se confruntă cu acestă problemă, duc o amplă campanie pentru limitarea armelor de foc.

Tâlharii, violatorii, cămătari și chiar criminalii vor folosi acest context legislativ favorabil lor ca să poată să fie şi mai violenţi în săvârşirea infracţiunilor. Cine își asumă asta? Cei care vor pune arme letale în mâna criminalilor vor fi mai culpabili decât cei care vor apăsa pe trăgaci. România are deja prea mulți pistolari. Peste 71.000 de români au acum permis de port-armă, iar în registrele Poliţiei sunt înregistrate peste 270.000 de arme.

Legea care schimbă regulile în acest domeniu merge acum la Camera Deputaţilor, care e for decizional. Dacă și deputații opoziției vor dormi sau vor fi complici la acest avorton legislativ, România se va transforma ușor în Vestul Sălbatic.

 Vezi și Blogul lui Mihale


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ