Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragnea: "Sufleteşte şi pragmatic mi-aş dori ca Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor"

Monday, 02 May 2016, 23:25 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu, sufleteşte şi pragmatic, mi-aş dori ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor şi să mergem împreună în campania electorală, cum am fost atâţia ani de zile. (...) Am stabilit cu Victor, zilele trecute, ca după Paşte să ne vedem să discutăm şi asta şi alte lucruri, pentru că funcţia de la Cameră nu e importantă în sine, avem de discutat mai multe lucruri, despre reimplicarea lui în partid, pentru că avem nevoie de el, el are nevoie de noi şi România are nevoie de refacerea echipei dintre noi doi. O să mă văd cu Victor şi o să discutăm", a declarat Liviu Dragnea, la România TV-

Preşedintele PSD a mai spus că este vorba de o discuţie mai largă, ce vizează maximizarea şanselor la scrutinul local şi parlamentar. "PSD are prima şansă, de-aia se întâmplă şi unele lucruri şi vom face împreună un plan corect, cinstit pentru ca PSD să nu-şi piardă şansele în aceste alegeri", a mai spus Liviu Dragnea.

PSD nu a convocat încă Biroul Permanent Naţional, însă deputaţii PSD se vor reuni marţi în şedinţa săptămânală a grupului parlamentar, relatează Mediafax.

Săptămâna trecută, imediat după excluderea din partid a preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea declara că în primul Birou Permanent al PSD după Paşte va fi discutat succesorul de la şefia Camerei, adăugând că nu a propus preluarea funcţiei de către Victor Ponta, deşi s-a întâlnit cu acesta înaintea Comitetului Executiv.

"În primul Birou Permanent Naţional vom lua o decizie privind succesorul de la Camera Deputaţilor în condiţiile în care se eliberează", a spus Liviu Dragnea. El a adăugat că teoretic şi firesc poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi eliberată, dar există nişte proceduri parlamentare referitoare la revocarea din funcţie a lui Valeriu Zgonea.

Întrebat dacă i-a propus lui Victor Ponta să preia funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Dragnea a răspuns: "Nu i-am propus lui Victor Ponta să fie preşedintele Camerei Deputaţilor".

Şeful PSD a mai spus că în şedinţa CExN nu s-a discutat despre nicio nominalizare la Camera Deputaţilor în locul lui Valeriu Zgonea.

Întrebat dacă Victor Ponta este o variantă, Dragnea a comentat ironic: "Domnul Victor Ponta e pregătit pentru foarte multe funcţii, pentru toate funcţiile. Punctul meu de vedere o să-l exprim în BPN. Nu este o decizie uşoară, ci trebuie cântărită foarte bine. Contează foarte mult şi părerea grupului parlamentar din Cameră".

Liderul PSD a precizat că a discutat cu Victor Ponta marţi, fostul premier transmiţând că are tot sprijinul său. Victor Ponta nu a participat miercuri la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, fiind la Istanbul.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ