Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cozmin Gușă, analiză geopolitică devastatoare: " Nu vom avea viața tihnită în 2020!"

Friday, 03 January 2020, 20:48 Sursă: realitatea.net

Mă așteptam la asta, am și spus într-o analiză pe 30 decembrie de provocările din acest an 2020, cele internaționale, care ne vor implica și pe noi, vom marca contextul regional, de Marea Neagră, bineînțeles că vor marca și mediul intern, cu un guvern minoritar și cu greu românii ar alege vreo 15 persoane demne să conducă țara.

Asta va fi știrea care va ține prima pagină în săptămânile care vin și consecințele previzibile pentru analiști, și prevăd evenimente sângeroase ce vor angrena ecouri politice, care până acum nu s-au afișat, mă refer la cele de tip militar. Dar daca analizăm poziționările puterilor emergente și ONU, nu e de glumă. 2020 e marcat de evenimente politice și toate acestea vor schimba lumea, dar nu într-un mod thinit.

Nu știu câte mii de soladați americani sunt pregătiți să ajungă într-o zonă la o confluență de acțiune Irak-Iran, cert  este că avem deja un război instalat în lume și cu asta trebuie să ne preocupăm. Cei care sunt în măsura, din instituțiile statului, trebuie să vină și să ofere publicului explicații, dar și o analiză comptetentă despre variantele României de a reacționa la un evenument de această natură. La un război instalat trebuie să venim cu o analiză!

Riscurile sunt de politizare, pentru că dezbaterea în SUA se face în contextul încercării de destituire a lui Donald Trump. Iar atunci când dezbaterea internă este dominată de politicianism, nu va exita consens sau negocierei care să poate ducă la acalmie. Dinpotriva, vor fi lupte și amenințări directe sau indirecte, pentru că Iranul beneficiază de o alianță opusă intereselor SUA. Deci, s-ar putea ca totul să genereze. Iar ONU a devenit cam impersonal și va fi greu de negociat. Ba, mai mult, l-am vazut pe președintele Franței, Emmanuel Macron că nu s-a grăbit să discute cu Trump, ci cu Putin, care este un partener informal al Iranului", a declarat analistul politic Cozmin Gușă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-03 21:42:53
Adrian

Imaginati-va cum ar fi viata in Romania daca mai marii poporului s-ar aduna laolalta si sa lucreze impreuna spre binele Romaniei si al locuitorilor ei. Dar mai marii poporului se aduna fiecare partid, repet...FIECARE PARTID, cum sa îi ponegreasca pe ceilalti si sa fure. In general romanul fura peste tot...indiferent de situatia materiale pe care o are. Indiferent unde se afla, îi place sa fure. Daca noi cei mai de jos suntem asa, cum sa ne așteptam la mai marii poporului sa fie altfel?????? Mai ales ca la ei este CIOLANUL CEL MARE SI GROS....

2020-01-04 02:20:03
Adriene, cu mici exceptii, tara nu are conducatori de 30 de ani !!!

Majoritatea Neneilor care mimeaza pulifrica sint doar niste mirlani oportunisti si incompetenti care au inteles ca unica lor sansa in viata este sa mimeze interesul colectiv si sa jefuiasca tot ce pot din pozitii de “alesi”. Multi ani poporul a votat emotional si a permis gangsterilor si sabotorilor sa se intareasca inclusiv facindu-si legislatia de care au nevoie pentru a nu fi prinsi niciodata - prescrierea faptelor, necumukarea pedepselor, recursuri si tegiversari, prezumtii de nevinovatie chiar si prins in fapt, pedepse ridicole, exceptii la toate legile, comisii peste comisii, imunitati si gasti organizate, enascularea si controlul structurilor de control ale statului, ... practic, sabitaj si tradare nationala !!!

2020-01-04 16:07:33
Cornea

Cei mai proşti şi hoți conducători i-a avut România în ultimi 15 ani. Băsescu şi JohAnus frații lui ALI BABA.

Alte articole din: POLITICĂ