A murit actorul de comedie Joseph Bologna

Tuesday, 15 August 2017, 10:45 Sursă: REALITATEA.NET

Actorul şi scenaristul american Joseph Bologna a murit luni, la 82 de ani în California, după trei ani de luptă împotriva cancerului, a confirmat agentul său Dick Guttman.

Adaugă părerea ta

"A avut o viaţă superbă şi o moarte frumoasă, având în vedere că a mai trăit trei ani după ce a fost diagnosticat cu cancer de pancreas la spitalul Cedars Sinai", se arată într-un comunicat publicat de soţia sa, Renee Taylor, conform agerpres.ro.

Taylor a vrut să le mulţumească medicilor care l-au îngrijit pe soţul ei şi datorită cărora, a precizat ea, Bologna a putut să asiste la ceremonie şi să primească, la 26 februarie, premiul 'Lifetime Achievement Award' la gala Night of 100 Stars, sau "să călătorească o lună în locul său preferat", Italia.

Bologna este cunoscut pentru rolurile sale în comediile 'My Favourite Year' (1982) şi 'Transilvania 6-5000' (1985) şi a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu pentru filmul 'Lovers and Other Strangers' din 1970, în care a adaptat pentru marele ecran piesa cu acelaşi nume de pe Broadway, scrisă şi interpretată de el şi soţia sa cu doi ani înainte.

Deşi pentru directorii de casting Bologna avea aspectul tipic al unui mafiot, rol pe care l-a interpretat în filme precum 'Honor Thy Father' şi 'Cops and Robbers', el prefera să joace şi în comedii, precum 'Blame It on Rio' (1984), în care a jucat alături de Michael Caine şi Demi Moore.