O troiţă aflată într-o comună din Olt, scoasă la vânzare. Care este motivul?

Wednesday, 12 June 2019, 12:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un teren din Brebeni, judeţul Olt, pe care există o troiţă, construită de fostul primar al comunei, Florentin Andronie, a fost scos la vânzare, anunţul fiind pus chiar pe poarta locului de cult, potrivit realitateadeolt.net.

Terenul pe care se află troiţa se află la intrarea în comuna Brebeni dinspre Slatina şi în trecut a aparţinut Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Olt. Locul dedicat creştinismului a fost construit de fostul primar al localităţii, Florentin Andronie, care între timp a devenit şi proprietar al suprafeţei de teren. Ulterior, terenul a trecut pe la mai mulţi proprietari care l-au revândunt pentru că nu puteau edifica vreo construcţie acolo.

Motivul nu este însă existenţa acestei troiţe, ci faptul că pe acel teren trece o conductă de petrol a Conpet SA Ploieşti.

„Terenul a aparţint familiei Andronie care l-a vândut. Cumpărătorii au vrut să construiască o casă şi n-au putut, aşa că l-au revândut. Actualii proprietari vor şi ei să vândă. Terenul aparţinea de SGA, iar în anii ’90 a fost luat de Andronie. Acesta a construit troiţa, ulterior, când era primar. Dar dacă nu s-a putut construi pentru că trece conducta de petrol, a vândut. Nu dau voie cei de la Ploieşti pentru construire”, a declarat primarul comunei Brebeni, Marian Ivan.

Contactat telefonic, proprietarul terenului a explicat că este vorba despre un teren de aproape patru mii de metri pătraţi, preţul de vânzare fiind de opt euro pe metrul pătrat.

În legătură cu troiţa, rămâne la latitudinea cumpărătorului dacă o mai păstrează sau o dărâmă.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri