Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O fetiță de cinci ani a fost internată cu o greutate de cinci kilograme

Tuesday, 27 January 2015, 20:35 Sursă: REALITATEA.NET

Un medic de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria” Iaşi a primit-o în plasament de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui pe fetiţa de cinci ani, din localitatea vasluiană Soleşti, care, în urmă cu un an, a ajuns în comă la spital, cu o greutate de doar cinci kilograme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrată într-un program de recuperare stabilit de către medicii ieşeni, copila a reuşit să-şi revină în mod miraculos, după cum spun specialiştii, şi, în cele 11 luni în care a stat internată, a ajuns să cântărească 17 kilograme, fiind declarată clinic sănătoasă.

În aceste condiţii, reprezentanţii DGASPC Vaslui au permis copilului să părăsească unitatea medicală, fiind dat spre creştere şi îngrijire medicului ieşean, al cărui nume nu a fost făcut public.

"Aflat sub monitorizarea noastră, fetiţa a fost încredinţată în plasament familial unui medic din Iaşi. În prezent, se fac procedurile ca respectivul copil să treacă în evidenţele DGASPC Iaşi, acolo unde asistentul maternal îşi are domiciliul, urmând a fi stabilit un manager de caz din instituţia ieşeană", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LOCAL
Alte articole din: LOCAL