Negocierile de la Electrolux au eșuat. Muncitorii sunt în grevă de 33 de zile

Wednesday, 17 April 2019, 09:57, Sursă: REALITATEA.NET

După o întâlnire care nu a durat mai mult de o jumătate de oră, conducerea Electrolux le-a spus liderilor sindicali că le oferă o creştere salarială pentru următorii doi ani. Adică în 2019 o creştere de 5% plus un bonus de prezenţă de 200 de lei brut, iar în 2020 tot o creştere de 5% plus un bonus de prezenţă de 200 de lei. Sindicaliştii au cerut o creştere în sumă fixă, nu una procentuală. Oferta nu este acceptată de către muncitorii greviști.

Adaugă părerea ta

Liderul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, le-a spus muncitorilor că, în cadrul întâlnirii liderilor Cartel Alfa, de la Predeal, de la începutul săptămânii, toate sindicatele și-au arătat susținerea față de greva de la Electrolux.

De asemenea, președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a solicitat o întrevedere cu președintele Electrolux, la Stockholm.

 De 33 de zile, aproximativ 400 de angajați ai Electrolux Satu Mare se află în grevă generală. Chiar dacă se confruntă cu dificultăți financiare, greviștii nu cedează până când solicitările nu le sunt rezolvate. Tot ce vor este un salariu care să le asigure supraviețuirea, mai precis, aceștia solicită 2 lei în plus pe oră.

Detalii pe Realitatea de Satu Mare