Accident feroviar grav în Gorj. Un mecanic de tren a murit

Tuesday, 29 November 2016, 15:32 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un mecanic de tren a murit, la marginea oraşului Târgu Jiu, după ce două trenuri s-au ciocnit frontal.

În urma impactului, celălat mecanic de tren a ajuns la spital în stare gravă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a confirmat accidentul şi a trimis o echipă la faţa locului, scrie Pandurul.ro

Potrivit anchetatorilor, o locomotivă a intrat în coliziune frontală cu un alt vehicul staţionat. "Mecanicii făceau manevre de alipire a două locomotive, la garnitură şi s-au ciocnit. Era câte o persoană în fiecare locomotivă. Una dintre acestea, în urma loviturilor, a decedat, iar cealaltă este rănită. La faţa locului au fost trimise echipaje SMURD, de descarcerare şi de stins incendii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul, întocmind dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

”Era o garnitură de 20 de vagoane cu o locomotivă staţionată, iar o altă locomotivă făcea manevre pentru a se cupla cu aceasta. Nu se ştie din ce motive a venit cu viteză foarte mare şi a intrat în coliziune cu locomotiva staţionată. O persoană de 49 de ani a decedat, iar o perdoană de 53 de ani a fost rănită, cei doi fiind angajaţi ai CFR Marfă. Pe calea ferată respectivă nu circulă decât trenurile de marfă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Andrei Lazăr.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis o anchetă în acest caz.

”S-a întâmplat la Staţia CFR Bârseşti. Două locomotive s-au ciocnit. Se pare că unul dintre conducători a murit, iar celălalt a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu. Am trimis o echipă formată din două persoane la faţa locului. Este un accident în câmpul muncii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, George Romanescu, inspectorul-şef al ITM Gorj.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri