Bilanț îngrijorător. 38 de români uciși de gripă

Friday, 25 January 2019, 12:24 Sursă: REALITATEA.NET

Numărul cazurilor de gripă confirmate, creşte zilnic, vineri, fiind înregistrate, deja, patru decese. Bilanţul morţilot a ajuns la 38.

Adaugă părerea ta

După ce un bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna Mărăcineni, județul Argeș, care pe fondul unor afecţiuni grave preexistente a decedat, autoritățile au anunțat și decesul unei femei de 33 de ani. Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, a murit o femeie în vârstă de 33 de ani pentru care se confirmase prezenţa virusului gripal. Femeia era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu diverse comorbidităţi.

”De la debutul sezonului gripal în judeţul Dâmboviţa, au fost transmise către Institutul Cantacuzino un număr de 11 probe recoltate de la pacienţi, din care pentru 10 a fost confirmat diagnosticul de gripă, 6 cu virus gripal tip AH1 si 4 cu virus gripal tip AH3. Toate aceste cazuri au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat antigripal. Reamintim populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului. Nu este recomandat autotratamentul”, arată sursa citată.

Alte articole din: Ultimele Stiri