Ethan Hawke, John C. Reilly și Joaquin Phoenix, invitați la American Independent Film Festival

Friday, 15 September 2017, 17:28, Sursă: REALITATEA.NET

American Independent Film Festival începe vineri la București cu filmul „Moonlight”, care a câștigat premiul Oscar în 2017 pentru cel mai bun film, „Moonlight”. Evenimentul este cu atât mai important cu cât regizorul Barry Jenkins va intra în dialog prin Skype cu spectatorii din sala Cinematecii Eforie. În cadrul festivalului, care se va desfășura în perioada 15-21 septembrie la București, vor fi 30 de proiecții cu unele din cele mai recente producții independente made in USA.

Adaugă părerea ta

În ziua a doua a festivalului va fi împreună cu spectatorii actorul Joaquin Phoenix, care va participa la proiecţia filmului „Her” (sâmbătă, 21:00, Cinemateca Eforie). Tot sâmbătă va veni și actorul John C. Reilly, care filmează în România pentru producţia internaţională „The Sisters Brothers”. În onoarea actorului, pe 16 septembrie, vor fi proiectate filmele „The Little Hours” și „Hard Eight”.

„Am fost foarte norocos că am început să joc în primul meu film alături de Sean Penn și Brian de Palma. Sean a fost mentorul meu la început și mi-a spus: „acum că ai făcut asta, va trebui să încerci să faci lucrurile măcar la fel dacă nu mai bine decât le-ai făcut deja, pentru că ultimul rol te definește întotdeauna", a declarat John C. Reilly într-un interviu care poate fi citit integral pe siteul American Independent Film Festival.

Tot pentru producţia internaţională „The Sisters Brothers” se află în România și designerului de costume Milena Canonero, câștigătoare a 4 premii Oscar pentru costumele din „Barry Lyndon” (1975), „Chariots of Fire” (1981), „Marie Antoinette” (2006) și „The Grand Budapest Hotel” (2014). Cu această ocazia, „The Grand Budapest Hotel” va putea fi văzut sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 18.30, la Cinemateca Eforie în cadrul American Independent Film Festival.  Milena Canonero și-a început cariera colaborând cu regizorul Stanley Kubrick, portofoliul său fiind completat de colaborări cu regizori renumiți precum Alan Parker, Hugh Hudson, Francis F. Coppola, Roman Polanski sau Sofia Coppola. A realizat de asemenea costume pentru producții de operă pentru Scala din Milano, Opera din Viena sau Metropolitan Opera.

Secţiunea Focus Ethan Hawke îl aduce pe actorul american în faţa publicului la proiecţiile filmelor „Born to Be Blue” (19 septembrie, ora 21.00, Cinema PRO) şi „Boyhood” (20 septembrie, ora 19.15, Cinema PRO), cât şi în închiderea festivalului, când va susţine un Q&A la finalul proiecţiei „Before the Devil Knows You’re Dead” (21 septembrie, ora 19.00, Cinema PRO).

Programul complet al American Independent Film Festival la București poate fi consultat online pe filmedefestival.ro, iar biletele pot fi cumpărate pe eventim.ro și în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV), sediile Eventim (București: Bulevardul I.C.Brătianu 6, incinta Cinema Pro și Cluj: Alexandru Vaida-Voevod 53B - Iulius Mall). Prețul unui bilet este 15 RON.