Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

15 aprilie, ziua care s-a transformat într-un adevărat drob de sare! Tragediile care au lovit lumea

Tuesday, 16 April 2019, 14:22 Sursă: REALITATEA.NET

Peste 1.500 de oameni și-au pierdut viața în urma naufragiului, în poate cel mai cumplit dezastru petrecut pe apă în timp de pace. Puțină lume știe că prima navă care a răspuns apelului disperat al căpitanului de pe Titanic a fost una deloc străină românilor care se îmbarcau pe ea în căutarea unei vieți mai bune. Carpathia trebuia, în mod normal, să transporte oameni din Europa de Est către Statele Unite ale Americii, dar a sfârșit în acea seară să salveze peste 700 de oameni.

15 aprilie, zi „problematică” și pentru români

Pe 15 aprilie 1944 are loc primul bombardament de noapte al aviației britanice asupra României. Nu mai puțin de 83 de bombardiere Wellington atacă Turnu-Severin, însă lista nu se oprește aici.

La 45 de ani distanță, fix în ziua fatidică de 15 aprilie 1989, are loc tragedia de pe ”Hillsborough”. Semifinala Cupei Angliei disputată între Liverpool și Nottingham Forrest se termină într-o baie de sânge. Conform raportului, cea mai mare dramă din toate timpurile, petrecută pe un stadion de pe bătrânul continent, începe de la o banală busculadă și se termină cu 96 de morți și 766 de răniți.

Dezastre și în Franța

Franța nu este străină de evenimentele înregistrate pe 15 aprilie. În 2005, în urmă cu 14 ani, peste 20 de oameni își pierd viața într-un incendiu devastator care a avut loc la un hotel poziționat, culmea, în centrul Parisului.

Maratonul de la Boston este unul dintre evenimentele sportive de amploare care au loc peste ocean. Pentru că se pot înscrie și amatori, cursa este una așteptată de întreaga lume. Pe 15 aprilie 2013, orașul se trezește greu. Sărbătorește încă victoria echipei de baseball, Red Sox, dar mahmureala este alungată dramatic. Două bombe explodează lângă linia de sosire și ucid trei persoane, rănind alte 183.

Notre-Dame, ultima pe listă

Pe 15 aprilie 2014 are loc „Masacrul de la Bentiu”, una dintre cele mai înfiorătoare pagini din istoria războiului civil care se desfășoară în Sudanul de Sud. 200 de oameni își pierd viața în urma atentatului.

Și din păcate lista continuă și cu 15 aprilie 2019. Catedrala Notre-Dame din Paris, o adevărată operă de artă construită în urmă cu 850 de ani, este mistuită de flăcări. Francezii privesc uluiți cum un simbol al orașului este aproape de un dezastru. Președintele Macron vine de urgență la fața locului și anunță încă din timpul incendiului că Executivul și întreaga țară trebuie să facă eforturi uriașe pentru a reda viață Catedralei.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE