Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un analist de la Kiev, despre planurile lui Putin:Va ataca o ţară NATO. Ucraina nu îi mai e de folos

Sunday, 01 March 2015, 16:02 Sursă: REALITATEA.NET

Situatia din Ucraina se indreapta spre un conflict inghetat, din care Putin nu poate obtine mai multe beneficii, astfel ca liderul de la Kremlin isi indreapta atentia spre alte teritorii, cel mai probabil spre tarile baltice, sustine analistul, citat de Euro Maidan, conform Ziare.com.

Dupa summmit-ul de la Minsk, tarile europene au aratat ca sunt pregatite sa trimita instructori militari in Ucraina si presedintele ucrainean Petro Porosenko a reusit sa procurarea echipamentului militar. "In practica," spune analistul, "aceasta inseamna legalizarea unei misiuni de mediere", care va permite Kievului sa obtina ce are nevoie, fara ajutorul direct din SUA sau NATO.

Totusi, dupa acordul de pace la Minsk, Occidentul nu a reusit doar sa opreasca extinderea luptelor in Ucraina, ci i-a aratat Rusiei ca, in cazul in care ataca, victimele nu vor fi doar militari ucraineni, ci si personal NATO, iar acest duce responsabilitatea agresorului la un cu tot alt nivel, opineaza Portnikov.

In acelasi timp, spune acesta, Putin nu da niciun semn ca ar vrea pace in Ucraina. In ciuda acordului de pace de la Minsk, liderul de la Kremlin a continuat sa consolideze pozitia fortelor ruse in apropiere de Mariupol. Mai mult, Rusia a inceput exercitii militare la scara larga, de-a lungul frontierei cu tarile baltice, membre ale NATO.

Vezi mai multe aici.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN