Statul Islamic a prezentat a patra înregistrare cu ostaticul britanic, Johh Cantile

Monday, 13 October 2014, 11:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Jurnalistul britanic John Cantlie, ținut ostatic de aproape doi ani, afirmă, într-o nouă înregistrare difuzată duminică de jihadiști, că gruparea Statul Islamic este fermă în lupta sa și că jihadiștii străini s-ar putea întoarce în țările de origine pentru a comite atacuri, relatează The Guardian, scrie Agerpres

Este a patra înregistrare de acest fel în care apare jurnalistul britanic răpit în Siria și constrâns să livreze un mesaj.

Părând să ofere un discurs pregătit anterior, el a spus că opinia publică occidentală este atrasă într-un război pe care nu îl poate câștiga, împotriva a mii de militanți înarmați.

Îmbrăcat într-o salopetă asemănătoare cu cele ale deținuților de la Guantanamo Bay, John Cantlie, 43 de ani, atrage atenția că "cei care speră într-o operațiune chirurgicală curată fără a-și murdări mâinile vor avea parte de o surpriză oribilă".

Cantlie descrie lansarea unor precedente înregistrări video înfiorătoare cu uciderea altor prizonieri, cum ar fi jurnalistul american Steven Sotloff și lucrătorul umanitar britanic Alan Henning, ca fiind câștigătoare în orice situație pentru Statul Islamic.

 Mai multe pe  Agerpres

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA