Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sondajul care-l va înfuria pe Donald Trump: câți americani îi mai sunt alături

Wednesday, 08 November 2017, 16:04 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un clasament al popularității ultimilor zece lideri (în primele 10 luni de mandat) Donald Trump se află pe ultima poziție, cu un scor umilitor. În cele mai bune momente, popularitatea sa a ajuns la 45%, pentru ca, în prezent, să fie de 36%.

Doar Bill Clinton, soțul fostei contracandidate a lui Trump, Hillary Clinton, a fost la cote atât de reduse de popularitate, însă pe fondul uriașului scandal sexual care l-a avut ca protagonist.

În fruntea clasamentului popularității se află George W. Bush, urmat de J.F. Kennedy, care s-a bucurat de cea mai constantă simpatie de-a lungul primelor 10 luni de mandat.

Nici secțiunea demografică a sondajului nu-i este favorabilă actualului președinte. Astfel, 51% dintre bărbați și 64% dintre femei nu-l simpatizează. Pe categorii de vârstă, americanii trecuți de 65 de ani au cea mai mare simpatie față de Donald Trump, în timp ce tinerii și publicul matur activ îi sunt ostili.

În funcție de criterii rasiale, alegătorii albi se împart aproape egal, cu un plus ușor în favoarea celor care-l apreciază pe actualul președinte, însă  publicul de culoare îi este ostil în proporție de 77%.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN