Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Benjamin Netanyahu scapă de legea care l-ar fi exclus de la guvernarea Israelului

Wednesday, 12 August 2020, 18:30 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Deputaţii s-au opus, cu 53 de voturi împotrivă şi 37 pentru, proiectului de lege al liderului opoziţiei, Yair Lapid, vizând descalificarea lui Netanyahu, inculpat în mai multe dosare, în caz de noi alegeri. Însă partidul de centru Albastru-Alb al lui Benny Gantz, care s-a aliat în mai cu partidul Likud al lui Netanyahu pentru a forma un guvern de uniune, nu a luat parte la vot, scrie Agerpres.

Opoziţia a cerut deputaţilor din partidul lui Gantz să voteze în favoarea proiectului de lege, în timp ce un deputat al Likud, Miki Zohar, a afirmat la rândul său luni că "dacă Albastru-Alb votează în favoarea aceste legi vor avea loc alegeri".

Refuzul partidului de centru de a susţine acest proiect de lege permite evitarea dizolvării imediate a parlamentului, dar nu rezolvă criza din jurul votului asupra bugetului, principala piatră de încercare în relaţiile dintre Netanyahu şi Gantz. Benny Gantz cere ca bugetul să fie adoptat pentru doi ani pentru a asigura o stabilitate a guvernului, după cum stipulează acordul de coaliţie, în timp ce Benjamin Netanyahu doreşte un buget pe un an, invocând faptul că epidemia de COVID-19 împiedică previziuni pe termen mai lung.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN