Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Grecia nu se mai află în incapacitate de plată. Ce urmează pentru statul elen

Monday, 20 July 2015, 18:51 Sursă: REALITATEA.NET

"Prin urmare, Grecia nu mai are datorii restante către FMI. Așa cum s-a anunțat, FMI este gata să continue să asiste Grecia în eforturile de redresare a economie și de revenire a stabilității financiare", a spus Gerry Rice.

De asemenea, Grecia a plătit, tot luni, obligațiuni de 3,5 miliarde de euro și dobânzi de 700 milioane de euro.

Fără achitarea banilor către BCE, Atena nu ar mai fi beneficiat de finanțarea de urgență pentru băncile elene, în valoare de aproape 90 de miliarde de euro.

Purtătorul de cuvânt al Executivului european, Margaritis Schinas, a anunțat, totodată, că reprezentanții creditorilor internaționali (UE, BCE și FMI) și ai fondului de salvare al zonei euro (ESM) se vor afla în curând la Atena.

Săptămâna trecută, Grecia a obținut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienți pentru a asigura finanțarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaționali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010. Negocierile, a cărui valoare este estimată la 86 de miliarde de euro, ar urma să dureze mai multe săptămâni.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN