Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gitenstein: Cel mai important este ca instanțele de judecată să poată continua să funcționeze

Monday, 06 October 2014, 12:55 Sursă: REALITATEA.NET

"M-aș bucura ca toți candidații la alegerile prezidențiale să adopte concluziile menționate în acest raport, 'România, la punct de răscruce'. (...) Dacă eu aș fi un alegător din România, aș încerca să aflu ce părere au candidații despre acest raport și dacă ar încerca să implementeze măsurile menționate în raport. (...) Nu am o părere formată despre anumiți candidați, însă aș vrea să mă concentrez asupra perioadei de după alegeri și a ceea ce vor face candidații. Cred că pentru mine cel mai important lucru este dacă ei vor reuși să implementeze schimbările și pentru mine cel mai important e ca judecătorii, procurorii și instanțele să poată continua să funcționeze. Vorbind cu aproape toți candidații în ultimii cinci ani, cam toți m-au asigurat că și ei cred în aceste principii, în statul de drept, în transparență, și că le vor aplica. Decizia este a dvs. și lucrul important este ca dvs. să urmăriți activitatea lor și după alegeri și să vedeți dacă și-au ținut promisiunile făcute", a declarat Mark Gitenstein, într-o conferință de presă la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universității "Babeș-Bolyai" (UBB). 

Mai mult, Mark Gitenstein consideră că "este foarte important ca toți cetățenii României să citească acest raport, toți membrii clasei politice, toți candidații la alegerile prezidențiale și liderii partidelor" și să adopte concluziile sale.

"Punctul central al acestui raport e că România se află într-un moment de turnură. Atunci când vorbim despre un moment de turnură ne referim la momentul în care politicile o pot lua într-o anumită direcție sau într-o altă direcție. În această toamnă, în care aveți o campanie electorală importantă, direcția în care se va îndrepta această țară va fi determinată de aceste alegeri, dar și de evoluțiile din următoarea perioadă. Ideea mea centrală este că deși prim-ministrul Viktor Orban susține că democrația liberală este pe moarte, eu sunt de părere că democrația liberală este vie și activă aici în România. Și dacă recomandările incluse în acest raport, dacă planul și strategiile menționate de el pentru trecerea la următorul nivel al democrației liberale sunt puse în practică, eu cred că acest lucru va aduce o evoluție extraordinară pentru tinerii din această țară", a explicat fostul ambasador al SUA în România.

 

Mai multe pe Agerpres.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN