Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bogdan Aurescu: Ambasadorul nostru la Minsk a mers să o viziteze pe Svetlana Aleksievici, câştigătoare a Premiului Nobel pentru Literatură

Wednesday, 09 September 2020, 23:28 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Bogdan Aurescu: "Aţi menţionat Belarus. Pentru că vorbim de încălcări ale drepturilor omului, azi dimineaţă, ambasadorul nostru la Minsk, conform instrucţiunilor mele, a mers, alături de colegi ai săi din UE, să o viziteze pe una dintre faimoasele reprezentate ale opoziţiei - Svetlana Aleksievici, câştigătoare a Premiului Nobel pentru Literatură, pentru a se asigura că drepturile omului sunt respectate şi cred că trebuie să continuăm să facem presiuni la adresa regimului, pentru a avea un dialog deschis cu opoziţia şi nu prin mijloace represive".

Scriitoare şi jurnalistă, Svetlana Aleksievici, născută în Belarus, a primit premiul Nobel pentru Literatură în 2015. Opera sa documentează mărturii ale adulţilor care în vremea celui de-Al Doilea Război Mondial erau copii ("Ultimii martori"), ale soldaţii sovietici din războiul din Afganistan ("Soldaţii de zinc"), ale femeilor ce au luptat în al Doilea Război Mondial ("Războiul nu are chip de femeie") sau ale supravieţuitorilor celei mai mari catastrofe nucleare din istorie ("Dezastrul de la Cernobîl"). Este una din opozantele regimului de la Minsk.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN