CFR SA are un nou Consiliul de Administraţie

Wednesday, 08 January 2020, 20:36 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Cei cinci membri ai noului CA al Companiei Naţionale de Căi Ferate sunt: Dan M. Costescu, Mihaela Mocanu, Laura Diana Gîrlă, Gabriel Popa şi Ştefania Ferencz.

Potrivit surselor News.ro, Costescu este luat în calcul pentru postul preşedinte al Consiliului de Administraţiei al companiei.

Laura Diana Gîrlă este directorul Direcţiei Economice a Ministerului Transporturilor.

Ştefania Ferencz este avocat şi este secretarul general al Ministerului Transporturilor.

Mihaela Mocanu a fost consilier al fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, dar şi membru în consiliile de administraţie de la CNAIR, Tarom şi Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi.

Gabriel Popa este este profesor universitar la Facultatea de Transporturi, Catedra Material Rulant de Cale Ferată, Universitatea Politehnica Bucureşti.

De altfel, încă de la formarea Guvernulului, Dan Costescu era vehiculat pentru conducerea uneia din cele trei companii de cale de ferată, CFR Infrastructură, CFR Călători sau CFR Marfă.

Dan Costescu a fost ministru al Transporturilor în perioada 2015-2016, venind din poziţia de director general al CFR Infrastructură. Înainte a condus, înfiinţat şi reorganizat companii feroviare din Europa.

CFR are nevoie urgentă de investiţii. Compania administrează reţeaua de cale ferată din România, însă banii insuficienţi fac imposibilă reabilitarea reţelei existente.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri