Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste bună pentru fermierii afectați de pandemie! 150 de milioane de euro, alocați sectorului zootehnic și vegetal

Thursday, 24 September 2020, 15:54 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Cele trei noi scheme de sprijin se aplică în cadrul Măsurii 21 - Sprijin temporar cu caracter excepţional acordat fermierilor- şi IMM-urilor care au fost afectaţi de criza COVID-19, din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic - bovine, sectorul zootehnic - ovine şi/sau caprine, dar şi în sectorul vegetal - legume-fructe şi cartofi, se arată în comunicatul APIA. 

Potenţialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter excepţional sunt fermierii activi, crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine şi/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe şi cartofi, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unică de plată în anul 2020 şi care respectă criteriile de eligibilitate.

Cererile pentru obținerea ajutorului financiar pot fi depuse la centrele judeţene/locale ale APIA sau transmise prin fax, poştă sau format electronic scanat prin e-mail. Documentul trebuie semnat pe fiecare pagină. Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară raportată la dimensiunea fermei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL