Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un investitor gigant pleacă din România

Friday, 10 February 2017, 09:57 Sursă: REALITATEA.NET

Investitorul imobiliar instituţional AEW Europe, deţinut de Natixis şi La Banque Postale, va ieşi anul acesta de pe piaţa imobiliară românească prin vânzarea mallului Promenada din Tîrgu Mureş şi a clădirii de birouri America House din centrul Bucureştiului, potrivit unor surse din piaţa imobiliară.

AEW Global este o reţea de companii care administrează investiţii imobiliare, cu sediul central în Boston. AEW este singurul investitor imobiliar cu legături americane, prezent în România.

Decizia de a scoate cele două imobile la vânzare vine la scurt timp după ce băncile de investiţii Natixis şi La Banque Postale au finalizat procesul de fuziune a diviziilor lor imobiliare AEW Europe şi Ciloger. Noul grup a devenit al treilea cel mai mare manager de active imobiliare de pe piaţa franceză, cu un portofoliul în administrare de peste 24 mld. euro.

Investiţiile din România au fost realizate prin intermediul fondului PBW II, lansat de AEW Europe în 2006. Fondul a ajuns la maturitate şi trebuie să restituie banii investitorilor, spun sursele Capital. Procesul de vânzare este mai avansat în cazul mallului Promenada, pe când în cazul America House de abia s-a stabilit brokerul care se ocupă exclusiv de vânzare.

Centrul comercial din Tîrgu Mureş a fost cumpărat în 2007 de la BelRom într-o tranzacţie evaluată la 90 mil. euro. În acelaşi an, AEW Europe a cumpărat şi America House de la Globe Trade Centre (GTC) la un preţ de 120,3 mil. euro


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL