Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toți ochii pe BCE: Urmează o injecție de capital în Europa

Thursday, 03 December 2015, 13:31 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele BCE, Mario Draghi, este așteptat să recurgă la măsuri complementare în politică monetară curentă, după ce Eurostat a făcut publice datele privind inflația din zonă euro pe luna noiembrie, cifrele situându-se sub nivelul așteptat de oficiali, relatează Business24.ro.

BCE are la dispoziție două căi prin care poate injecta capital în economia din zona euro.

Poate recurge la extinderea programului de reaxare cantitativă de 1 100 miliarde euro, programat să se deruleze până în septembrie anul viitor, ori poate să reducă dobândă la depozitele bancare, situată în prezent la -0,2%.

O extindere a programului de relaxare cantitativă ar evidenția diferențele existențe între politică monetară a BCE față de situația din Statele Unite, unde Rezervă Federală este așteptată să recurgă curând la o creștere a dobânzii de referință.

În ultimele săptămâni, această abordare diferită, dublată de comentariile ușor nesigure ale lui Mario Draghi, a dus la o scădere semnificativă a monedei europene, până la minimul ultimelor 7 luni, de 1,0566 USD/euro.

"Nu se întrevede un consens în piață pe ceea ce Mario Draghi ar trebui să anunțe în acest moment", remarcă Carsten Brzeski, economist șef al ING, potrivit sursei citate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL