Anunț surprinzător despre Dacia. Ce s-a întâmplat recent în Marea Britanie

Friday, 04 December 2015, 14:14, Sursă: Agerpres

Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu 41%, în luna noiembrie.

Adaugă părerea ta

În noiembrie, Dacia a vândut 2.438 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 41,01% faţă de perioada similară din 2014, când a înmatriculat 1.729 unităţi.

În perioada ianuarie - noiembrie 2015, Dacia a vândut pe piaţa britanică 24.225 vehicule, în creştere cu 8,35% faţă de primele 11 luni din 2014, când a înmatriculat 22.359 unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Directorul general al SMMT, Mike Hawes, a afirmat: 'Datele din noiembrie vin să reamintească soliditatea pieţei auto britanice, ratele scăzute ale dobânzilor şi creditele ieftine stimulând consumatorii să achiziţioneze maşini noi'.

"Ne aşteptăm la o încetinire a cererii în perioada următoare, după trei ani şi jumătate de creştere neîntreruptă", a adăugat el.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut în noiembrie cu 3,8%, însă scandalul emisiilor a dus la un declin de 20% al livrărilor grupului Volkswagen, a anunţat, vineri, Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

In octombrie, piaţa britanică înregistrase prima scădere a vânzărilor, după 43 de luni de creştere consecutivă, o perioadă record de expansiune.

Luna trecută, livrările au consemnat un avans anual de 3,8%, la 178.876 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Vauxhall Mokka.

În perioada ianuarie - noiembrie 2015, livrările pe piaţa britanică au urcat cu 6,2%, la nivelul record de 2.453.426 unităţi. Este cea mai bună performanţă înregistrată vreodată în primele 11 luni ale anului.

Modelele cel mai bine vândute au fost Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai.