Şefa instituţiei care ameninţă Rise Project după dezvăluirile despre Dragnea, strâns legată de PSD

Friday, 09 November 2018, 09:13, Sursă: REALITATEA.NET

Ancuţa Gianina Opre, şefa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, instituție care a amenințat Rise Project cu o amendă de 20 de milioane de euro, are o evoluţie profesională strâns legată de PSD, plus un dosar în lucru la DNA, potrivit G4Media.

Adaugă părerea ta

În dosarul deschis în 2017, procurorii anti-corupție o acuză pe Opre de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. Ei susțin că, în calitate de președinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din A.N.R.P., Ancuța Gianina Opre ar fi aprobat în 2009, în trei dosare de despăgubiri, rapoarte de evaluare supraevaluate, în folosul unor oameni de afaceri. Dosarul nu a fost trimis încă în judecată, la aproape doi ani după începerea urmăririi penale.

Şi numirea în funcția de președinte al Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a fost una controversată, pentru că nu îndeplineşte condiţiile de independență politică și vechime în specialitate de minimum 10 ani, solicitate chiar de legea de funcţionare a autorităţii. 

Mai mult, Ancuța Gianina Opre s-a remarcat prin postări vehement anti-europene și anti-americane pe blogul său, potrivit publicației Conso.ro.

În paralel cu demnitățile publice în care a fost propulsată constant de PSD, Opre e conferențiar la o universitate privată şi  are un doctorat la ASE, sub îndrumarea lui Victor Babiuc, ulterior condamnat penal pentru corupție.

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, sub conducerea Ancuţei Opre, a cerut Rise Project să dezvăluie sursa informațiilor și imaginilor publicate în serialul de dezvăluiri #TeleormanLeaks, potrivit unor documente publicate de Rise Project pe contul de Facebook.

Mai multe detalii puteţi citi AICI.

Foto: Ancuta Gianina Opre (Agerpres / Cristian Nistor)