Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Românii profită de climatul economic ca să încheie construcțiile începute

Friday, 11 December 2015, 11:44 Sursă: REALITATEA.NET

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele 10 luni ca serie brută cu 9,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Construcțiile noi au crescut sub nivelul celorlalte, iar avansul cel mai mare a fost făcut de lucrările de reparaţii capitale și lucrările de întreţinere şi reparaţii curente.

"Volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 9,7%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 19,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,4% şi la lucrările de construcţii noi cu 6,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 15,0% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,0%. La clădirile rezidenţiale volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,3%", informează INS.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,5% pe fondul avansului consemnat de lucrările de reparaţii capitale, cu 20,4%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 7,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale cu 8,9%, construcţiile inginereşti cu 7,5% şi clădirile rezidenţiale cu 4,6%, scrie Agerpres.

În octombrie comparativ cu septembrie, pe seria brută, volumul lucrărilor a urcat cu 4,2%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 17,8%, respectiv cu 16,5%.

Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 3,5%. Pe obiecte de construcţii. volumul a crescut la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 10,7%, respectiv cu 6,2%. Volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a scăzut cu 2,3%.

"Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate s-a înregistrat pe total o creştere cu 1,0%, evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,9% fiecare. Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 4,4%. Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale cu 12,1%, clădirile nerezidenţiale cu 2,2% şi la construcţiile inginereşti cu 1,4%", mai arată instituţia citată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL